DB Schenker SLT-terminalen

logo_schenker

NY, FREMTIDSRETTET BELYSNING I SLT-TERMINALEN

Schenker AS er i dag nr 1. på landtransport i Europa, nr. 2 på flyfrakt i verden og nr. 3 på sjøfrakt i verden. Selskapets skal utvikle, markedsføre og produsere transport- og logistikktjenester som stemmer overens med kundens krav til pålitelighet, kvalitet og enkelhet. Selskapet har et unikt nasjonalt og globalt nettverk, og tilbyr verdiøkende informasjonstjenester samt høy kompetanse.  Konsernet er representert med over 2.000 kontorer i over 130 land, har 95.000 ansatte. DB Schenker har sin hoved terminal- og kontor på Alnabru i Oslo. I Norge har selskapet 30 terminaler.

Prosjektbeskrivelse

 

Belysningen i SLT-terminalen, hadde behov oppgradering. Eksisterende belysning ga ikke nok lys.

Det ble besluttet å installere en ny belysningsløsning hvor energibesparelse skulle tillegges stor vekt. Det ble valgt en fremtidsrettet og innovativ belysningsløsning med intelligent sensor integrert i hver armatur for optimal energibesparelse. Denne type teknologi har Schenker allerede testet ut i andre områder i bedriften med over 90 % energibesparelse, og ønsket å benytte den samme teknologien i terminalen, som er transittlager med pallereoler. Samme leverandør – LYSTEK AS, med armaturer fra Patina Lighting, fikk oppdraget med å levere ny belysningsløsning til terminalen.

Frank Nordli, avdelingsleder vedlikehold i Schenker, er svært fornøyd og uttaler: «Vi har nå færre armaturer, mer lys i terminalen og oppnår en energibesparelse på ca. 80 %! Armaturene er programmert til vårt behov for lys i ulike sone, og fungerer helt optimalt. Dette er en innovativ teknologi som gir oss både energi besparelse og avansert teknologi som kan tilpasses våre behov også i fremtiden. Mitt ansvar er å bidra til å redusere energi forbruket, og velge de beste løsningene.»

Standardfunksjonen tilstedeværelse er tatt i bruk. Belysningen er skreddersydd til arbeidsmønster og behov for lys. Armaturene er programmert individuelt, og gjør at lyset tilpasses ulike soner med ulik funksjon. Således gir den en optimal energibesparelse og lever opp til visjonen: «NOK LYS, der du trenger det, når du trenger det».

Det er benyttet armatur TREAX 280 (2x80W, T5) og PLOR 154 (1x54W, T5). Lukket armatur sørger for å opprettholde lysutbyttet over tid fordi støv og fukt ikke kommer inn i armaturen. Dette et svært viktig parameter i en lagerterminal, da det her blir mye støv og noe fukt i perioder med mye regn og snø.

Antall armaturer ble redusert fra totalt 75 stk. til 42 stk., hvorav 65 stk. gamle armaturer 2x58W ble erstattet av 32 stk. TREAX, mens 10 stk. gamle 2x58W ble erstattet med 10 stk. PLOR..

Lystek AS har levert en løsning hvor antall armaturer er nesten halvert, hvor alle er dimmet ned 30% og likevel gir mer lys!

 

Ønsker du en vurdering hos deg?